Fancy a. f. 41 pregleda 27. prosinca 2016.

Uporno potpuno krivo upotrebljavate vlažne maramice!

Skidanje šminke
Dreamstime

Čišćenje lica nije naročita filozofija, ali sasvim sigurno to radite na krivi način...

Korištenje vlažnih maramica za uklanjanje makeup-a s lica čini se puno jednostavnije nego, primjerice, iscrtavanje savršene linije tušem za oči. Ipak, mnoge djevojke svakodnevno griješe a da toga nisu ni svjesne.

Portal Seventeen je napravio popis poteza koje morate činiti i onih koje morate izbjegavati:

1. Agresivno trljanje

Ako jako pritisnete maramicu od lice ne znači da ćete postići bolji učinak i da će vaše lice biti čišće. Bilo bi idealno da pronađete "zlatnu sredinu" i ne pritišćete niti preslabo, niti prejako te maramicom radite ravne poteze prema dolje.

2. Skidanje šminke s očiju na samom kraju

Ako želite pomoći bakterijama da se udobno smjeste na vašem licu, onda nastavite primjenjivati ovu praksu. Očistite cijelo lice, a tek na kraju skidajte make up s očiju. Ako pak to ne želite, onda primijenite obrnutu logiku.

Također, postoji genijalan trik. Maramicu preklopite na četiri dijela i svaki dio koristite za jedno područje. 

3. Fokusiranje na sredinu lica

Možda se najviše pudera, rumenila i ostalih proizvoda nalazi na sredini lica, ali to ne znači da ne morate temeljito očistiti i same rubove uz kosu. Upravo taj dio najčešće zaboravljamo.

4. Preskakanje vilice i vrata

Ovaj dio također često zaboravimo očistiti a upravo se tu skupljaju nakupine bronzera i ostalih make up proizvoda pa lako postaje savršeno mjesto za razvijanje nečistoća.

 

Sve naše novosti možete pratiti i na Facebooku te Instagramu! :)

Tvoja reakcija?