Žene s ovom frizurom ljudi smatraju najinteligentnijima

Canva/Opinionstage
Osim našeg ponašanja i odjeće, znanstveno je dokazano da i frizura ima veliku ulogu u tome kakav ćemo prvi dojam ostaviti na nekoga
Vidi originalni članak

Kad idemo na spoj, na razgovor za posao ili se općenito nađemo u situaciji kada prvi put upoznajemo nekoga, svi se trudimo ostaviti najbolji mogući prvi dojam, zar ne? Jeste li znali da na taj prvi dojam, osim našeg ponašanja, ima i naša - frizura? 

Naime, prema istraživanjima koje su provele profesorica s Yalea, Marianne LaFrance te Viren Swami i Seishin Barrett sa Sveučilišta Westminster u Londonu, žene sa smeđom, kratkom i ravnom kosom klasificirane su kao posebno inteligentne, piše Miss7. Svijetli pramenovi također su imali pozitivan učinak u jednom istraživanju.

Žene s kratkom kosom izgledaju vrlo samouvjereno, „kao da nemaju što skrivati“, naglašava Jo-Ellan Dimitrius, autorica knjige 'Reading People: How to Understand People and Predict Their Behavior'. 

S druge strane, žene s dugom i kovrčavom kosom općenito se doživljavaju kao manje inteligentne, ali se njih ipak smatra privlačnijima i opuštenijima. Plava kosa također većini izgleda vrlo privlačno i mladoliko, ali i pomalo naivno. Ipak, većina žena na vodećim pozicijama u SAD-u su plavuše! 

via GIPHY

Tko bi rekao da frizura može imati ovako velik utjecaj, slažete li se? Jeste li i sami ikada donosili zaključke o nekome na temelju njegove ili njezine frizure?

 

NOVI JOOMBOOS VIDEOSTAR MAGAZIN POTRAŽITE NA KIOSCIMA!

Posjeti joomboos.24sata.hr