5 knjiga koje moraš pročitati ovog ljeta

Pinterest
Ljeto je vrijeme kada doista imaš pregršt slobodnog vremena i kako bi što kvalitetnije iskoristila vrijeme na plaži, knjiga je uvijek dobra ideja. Donosimo ti pet naslova koje moraš pročitati ovog ljeta:
Vidi originalni članak

Readbrightly.com donosi popis knjiga koje moraš pročitati ovog ljeta, a mi smo odabrali naše favorite. 

1. Luke Allnut, Nebo je naše.

Britanac Luke Allnut za svoj je prvijenac dobio milijun funti, no mnogo je važnije za čitatelje da je napisao dirljivu i poetičnu priču o dječaku koji se bori s rijetkim i agresivnim tumorom i njegovim roditeljima koji se, kao ljudi i partneri, raspadaju nakon što saznaju dijagnozu. Paralelno, autor se i sam borio s rakom, uz strašnu prognozu - 30 posto rizik za smrt u idućih pet godina. Živ je i dobro, u remisiji.

2. Jean Anouilh, Ljubavni sastanak u Senlisu. Izabrane drame.

Izbor drama francuskog dramatičara koje temama, iako je umro 1987., dobro korespondiraju aktualnom vremenu: toleriranje prijestupa, kompromis svake vrste radi materijalnog avansiranja, iznošenje intime privatnog u javnost, osrednje–umjetnički polusvijet i njegova ovisnost o alkoholu i novcu, udružena manipulacija, kukavičluk i predrasude, nasilnost, teret financijske moći koja instrumentalizira moćnika...

3. Margaret Atwood, Alias Grace.

Još jedan bestseler kanadske spisateljice koji je doživio novi čitateljski interes zahvaljujući istoimenoj seriji. Je li Grace Marks, osuđena za sudjelovanje u ubojstvu svojeg poslodavca, demon ili žrtva? Na temelju istinite priče o jednoj od najzagonetnijih i najozloglašenijih žena iz 40-ih godina 19. stoljeća Atwood je napisala iznimno snažnu priču o seksualnosti, okrutnosti i misteriju.

4. Muriel Barbery, Život vilenjaka.

Autorica velikog francuskog hita "Otmjenost ježa" u novom romanu povezuje Mariju koja živi u seoskoj zabiti francuske pokrajine Burgundije i djevojčicu po imenu Clara koja se, nakon djetinjstva provedena u Abruzzu, seli u Rim kamo su je poslali kako bi razvila svoj nesvakidašnji dar za glazbu. Ta je veza tajna: i jedna i druga su, svaka na svoj način, povezane sa svijetom vilenjaka.

5. Frédéric Beigbeder, Život bez kraja.

Čega smo se spremni odreći da dosegnemo besmrtnost? Upravo to Beigbeder istražuje u ovom romanu. Protagonist doseže dob od pola stoljeća i odluči istražiti sve moguće legalne i ilegalne postupke: pomlađivanje stanica, produženje telomera, ubrizgavanje matičnih stanica, oksigenaciju krvi, 3D printanje organa, transplantaciju humaniziranih organa iz svinje, implantate s umjetnom inteligencijom, fuziju čovjeka i robota korištenjem digitalno spremljena DNK...

Što čekaš? Baci se na čitanje!

Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima.

Posjeti joomboos.24sata.hr