Prvi 1510 pregleda 02. kolovoza 2018.

5 knjiga koje moraš pročitati ovog ljeta

Pinterest

Ljeto je vrijeme kada doista imaš pregršt slobodnog vremena i kako bi što kvalitetnije iskoristila vrijeme na plaži, knjiga je uvijek dobra ideja. Donosimo ti pet naslova koje moraš pročitati ovog ljeta:

Readbrightly.com donosi popis knjiga koje moraš pročitati ovog ljeta, a mi smo odabrali naše favorite. 

1. Luke Allnut, Nebo je naše.

Britanac Luke Allnut za svoj je prvijenac dobio milijun funti, no mnogo je važnije za čitatelje da je napisao dirljivu i poetičnu priču o dječaku koji se bori s rijetkim i agresivnim tumorom i njegovim roditeljima koji se, kao ljudi i partneri, raspadaju nakon što saznaju dijagnozu. Paralelno, autor se i sam borio s rakom, uz strašnu prognozu - 30 posto rizik za smrt u idućih pet godina. Živ je i dobro, u remisiji.

 | Autor: 2. Jean Anouilh, Ljubavni sastanak u Senlisu. Izabrane drame.

Izbor drama francuskog dramatičara koje temama, iako je umro 1987., dobro korespondiraju aktualnom vremenu: toleriranje prijestupa, kompromis svake vrste radi materijalnog avansiranja, iznošenje intime privatnog u javnost, osrednje–umjetnički polusvijet i njegova ovisnost o alkoholu i novcu, udružena manipulacija, kukavičluk i predrasude, nasilnost, teret financijske moći koja instrumentalizira moćnika...

 | Autor: 3. Margaret Atwood, Alias Grace.

Još jedan bestseler kanadske spisateljice koji je doživio novi čitateljski interes zahvaljujući istoimenoj seriji. Je li Grace Marks, osuđena za sudjelovanje u ubojstvu svojeg poslodavca, demon ili žrtva? Na temelju istinite priče o jednoj od najzagonetnijih i najozloglašenijih žena iz 40-ih godina 19. stoljeća Atwood je napisala iznimno snažnu priču o seksualnosti, okrutnosti i misteriju.

 | Autor:

4. Muriel Barbery, Život vilenjaka.

Autorica velikog francuskog hita "Otmjenost ježa" u novom romanu povezuje Mariju koja živi u seoskoj zabiti francuske pokrajine Burgundije i djevojčicu po imenu Clara koja se, nakon djetinjstva provedena u Abruzzu, seli u Rim kamo su je poslali kako bi razvila svoj nesvakidašnji dar za glazbu. Ta je veza tajna: i jedna i druga su, svaka na svoj način, povezane sa svijetom vilenjaka.

 | Autor: 5. Frédéric Beigbeder, Život bez kraja.

Čega smo se spremni odreći da dosegnemo besmrtnost? Upravo to Beigbeder istražuje u ovom romanu. Protagonist doseže dob od pola stoljeća i odluči istražiti sve moguće legalne i ilegalne postupke: pomlađivanje stanica, produženje telomera, ubrizgavanje matičnih stanica, oksigenaciju krvi, 3D printanje organa, transplantaciju humaniziranih organa iz svinje, implantate s umjetnom inteligencijom, fuziju čovjeka i robota korištenjem digitalno spremljena DNK...

 | Autor: Što čekaš? Baci se na čitanje!

 | Autor: Stigao nam je novi broj JoomBoos VideoStar magazina. Ljetno izdanje magazina donosi ti mnoštvo zanimljivih tema i intervjua s našim YouTuberima.

Tvoja reakcija?

1 Komentar/a

Pročitaj sve
  • mala_loodacha

    Sada napokon znam kako da ubijek vrijeme na plaži hehe