5 prekrasnih božićnih knjiga koje su super poklon

foldedpagesdistillery / instagram
Ove knjige će razveseliti svakoga tko je zaljubljen u čitanje i u blagdane
Vidi originalni članak

Sad je već stvarno krajnji čas da kupiš božićne poklone ako još nisi, a ako u obitelji ili među prijateljima imaš zaljubljenika u knjige, pokloni mu neku od ovih divnih božićnih priča!

1. Božićna priča, Charles Dickens

'A Christmas Carol' je legendarni Dickensov roman iz 1843. godine o mrzovoljnom starcu Ebenezeru Scroogeu, kojeg posjećuju duhovi Božića zbog kojih se on transformira i postaje novi čovjek.

2. Orašar i Kralj miševa, E. T. A. Hoffmann

Svi obožavamo priču o Orašaru, a ova je original. Knjiga iz 1816. godine govori o omiljenoj igrački jedne djevojčice, Orašaru, koji oživi, a nakon što pobijedi zlog miša, vodi je u čudesnu zemlju u kojoj žive samo lutke.

3. Polarni ekspres, Chris Van Allsburg

Ova 'vožnja' polarnim ekspresom danas se smatra pravim božićnim klasikom dječje književnosti, a inspirirana je autorovim dogodovštinama i rodnim mjestom.

4. Pisma Djeda Božićnjaka, J. R. R. Tolkien 

Ova prekrasna knjiga objavljena je nakon Tolkienove smrti, a navodno su neki dijelovi ove knjige bili ogromna inspiracija za njegovo remek djelo - Gospodar Prstenova.

5. How to Catch an Elf, Adam Wallace

Ova je knjiga napisana u stihovima i idealna je ako u obitelji imate nekog kome se još čitaju priče za laku noć.

Blagdanski broj JoomBoos Videostar magazina konačno je vani i prepun je ekskluzivnih priča. Uz to, unutra su i blagdanske čestitke na koje možete upisati poruke, želje i pitanja za JoomBoos youtubere i poslati ih za JoomBoos na adresu 24sata, Oreškovićeva 6H/1, 10020 Zagreb, a najkreativnije ćemo nagraditi genijalnim JoomBoos čarapama. Požurite po svoj magazin koji možete naći na svim kioscima! 

Posjeti joomboos.24sata.hr