5 razloga zašto trebaš mirisati svoj prdec
Ljudi prosječno vjetrove ispuštaju pet do 10 puta na dan, a nerijetko i puno više ako jedu hranu koja potiče stvaranje plinova. Ovdje su odlični razlozi zašto vjetrove ne treba zadržavati
1. Osjećat ćeš se bolje!
Željeli mi to priznati ili ne, čovjek se osjeća dobro nakon ispuštanja vjetrova koji su se nagomilali u crijevima i dosađivali svojom neugodom. Zadržavanje mnoge ljude čini nervoznima.
2. Miris pokazuje kakvo je zdravlje.
Stručnjaci kažu kako treba obratiti pažnju kakvi plinovi izlaze iz tijela - koliko često, imaju li jak miris, pojavljuje li se i neka bol. Nadutost može biti rano upozorenje na niz zdravstvenih problema. Ako uočiš izražene promjene s nadutošću, a to nije povezano s prehranom, posjeti liječnika.
3. Pokazatelj alergije na hranu.
Neke alergije na hranu uzrokuju snažnu nadutost, na primjer, intolerancija na laktozu. Zato, primijetiš li nakon konzumiranja određene hrane, ili grupe namirnica, da si prepun plinova, ne bi bilo loše da odeš liječniku. Postoje testovi koji otkrivaju koje namirnice trebaš izbjegavati.
4. Vjetrovi čuvaju zdravlje.
Izloženost malim količinama plinova sumporovodika (koji nastaje tijekom probave) može spriječiti oštećenje stanica mitohondrija, a to smanjuje rizik od moždanog udara, srčanih bolesti, artritisa...
5. Pomaže uravnotežiti prehranu.
Svatko ima jedinstvena crijeva i hranu podnosi drugačije. Ako eksperimentiraš s prehranom, puštanje plinova je dobar pokazatelj ravnoteže ili neravnoteže. Na primjer, previše crvenog mesa uzrokuju stvaranje plinova jakog i vrlo neugodnog mirisa dok ih je kod složenih ugljikohidrata više, ali imaju neutralniji miris.
Došlo je vrijeme za Totalni JoomBoos! Pripremi se jer 21. listopada JoomBoos organizira najveći spektakl u regiji.
Samo za tebe, JoomBoos dovodi jednu od najpoznatijih svjetskih YouTube zvijezda, a uskoro ćeš saznati i koga.
Osim toga, moći ćeš se družiti s najpoznatijim YouTuberima u regiji uz bogat cjelodnevni program.
Više informacija o cijelom spektaklu možeš vidjeti OVDJE.