Alfredo tjestenina s piletinom je ručak gotov u pola sata!

canva
Ako vam danas treba brzinski i fini ručak, imamo super ideju. Zašto ne biste pripremili ovu alfredo tjesteninu s piletinom? Treba vam oko pola sata za pripremu, a okus je kao da ste kuhali satima. Evo što vam sve treba i kako je pripremiti!
Vidi originalni članak

Sastojci: 

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • pola kilograma pilećih prsiju
  • sol
  • papar
  • 1 i pol šalica mlijeka
  • 1 i pol šalica pilećeg temeljca
  • 2 režnja češnjaka
  • 250 g fettuccina
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 200 grama naribanog parmezana
  • svježi sjeckani peršin

Priprema:

1. Na tavi, na malo ulja, prepržite piletinu narezanu na kockice. Začinite solju i paprom i pržite meso dok ne poprimi zlaćanu boju. 

2. Kad je meso gotovo, maknite ga s tave, a zatim u nju dodajte češnjak i kratko prepržite. Dodajte mlijeko i temeljac, sol i papar, pa pustite da prokuha. 

3. Skuhajte tjesteninu dok ne bude al dente. U to vrijeme u temeljac i mlijeko dodajte parmezan i vrhnje za kuhanje. Na kraju vratite i piletinu u umak.

4. Ubacite i tjesteninu u umak i dobro promiješajte. Dodajte svježi sjeckani peršin i poslužite! Dobar tek!

Originalni recept pronađite na Miss Gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr