Ako vam danas treba brzinski i fini ručak, imamo super ideju. Zašto ne biste pripremili ovu alfredo tjesteninu s piletinom? Treba vam oko pola sata za pripremu, a okus je kao da ste kuhali satima. Evo što vam sve treba i kako je pripremiti!
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- pola kilograma pilećih prsiju
- sol
- papar
- 1 i pol šalica mlijeka
- 1 i pol šalica pilećeg temeljca
- 2 režnja češnjaka
- 250 g fettuccina
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 200 grama naribanog parmezana
- svježi sjeckani peršin
Priprema:
1. Na tavi, na malo ulja, prepržite piletinu narezanu na kockice. Začinite solju i paprom i pržite meso dok ne poprimi zlaćanu boju.
2. Kad je meso gotovo, maknite ga s tave, a zatim u nju dodajte češnjak i kratko prepržite. Dodajte mlijeko i temeljac, sol i papar, pa pustite da prokuha.
3. Skuhajte tjesteninu dok ne bude al dente. U to vrijeme u temeljac i mlijeko dodajte parmezan i vrhnje za kuhanje. Na kraju vratite i piletinu u umak.
4. Ubacite i tjesteninu u umak i dobro promiješajte. Dodajte svježi sjeckani peršin i poslužite! Dobar tek!
Originalni recept pronađite na Miss Gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.