Bez ovog specijaliteta ne prolazi ni jedan party!

canva
Hrenovke u tijestu su jedno od onih jela koje vole svi - i veliki i mali pa nije ni čudno da su obavezan dodatak svim zabavama! Ako vam treba dobar recept, donosimo ga u nastavku
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g brašna
  • 40 g svježeg kvasca
  • 100 ml toplog mlijeka
  • 100 ml tople vode
  • 50 ml ulja
  • sol
  • šećer
  • hrenovke
  • kim, sezam
  • žutanjak
  • maslac

Priprema:

Za početak, kvasac razmutite u toplom mlijeku, šećeru i dodajte brašna po potrebi. 

Kad se kvasac aktivira, zamijesite tijesto od svih sastojaka i ostavite da se diže. Nakon što se tijelo diglo, premijesite ga i podijelite na dva dijela. 

Hrenovke skuhajte napola.

Razvaljajte tijesto što tanje i režite trakice širine cca.4 cm pa spiralno motajte oko hrenovke. Bilo bi dobro da trake budu dovoljno duge da se hrenovke omotaju u jednom komadu.

Poslažite na lim za pečenje i pustite da se još jednom dignu.

Nakon toga, premažite ih žutanjkom i pospite sjemenkama. Pecite ih na 180 stupnjeva, a na pola pečenja ih izvadite i premažite maslacom te vratite u pećnicu.

Uživajte!

Originalni recept možete pronaći na coolinarici.

Posjeti joomboos.24sata.hr