Hrenovke u tijestu su jedno od onih jela koje vole svi - i veliki i mali pa nije ni čudno da su obavezan dodatak svim zabavama! Ako vam treba dobar recept, donosimo ga u nastavku
Sastojci:
- 500 g brašna
- 40 g svježeg kvasca
- 100 ml toplog mlijeka
- 100 ml tople vode
- 50 ml ulja
- sol
- šećer
- hrenovke
- kim, sezam
- žutanjak
- maslac
Priprema:
Za početak, kvasac razmutite u toplom mlijeku, šećeru i dodajte brašna po potrebi.
Kad se kvasac aktivira, zamijesite tijesto od svih sastojaka i ostavite da se diže. Nakon što se tijelo diglo, premijesite ga i podijelite na dva dijela.
Hrenovke skuhajte napola.
Razvaljajte tijesto što tanje i režite trakice širine cca.4 cm pa spiralno motajte oko hrenovke. Bilo bi dobro da trake budu dovoljno duge da se hrenovke omotaju u jednom komadu.
Poslažite na lim za pečenje i pustite da se još jednom dignu.
Nakon toga, premažite ih žutanjkom i pospite sjemenkama. Pecite ih na 180 stupnjeva, a na pola pečenja ih izvadite i premažite maslacom te vratite u pećnicu.
Uživajte!
Originalni recept možete pronaći na coolinarici.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.