Blagdanska poslastica: Tart od brusnica i bijele čokolade

Youtube/canva
Za blagdane je ponekad dovoljno pripremiti jednostavan desert koji izgleda kao da ste uložili puno truda, a tart je upravo takva slastica. Ova verzija s bijelom čokoladom i brusnicama posebno je zahvalna jer se lako priprema, ne zahtijeva napredne slastičarske vještine, a rezultat je vizualno vrlo efektan. Dobar tek! :)
Vidi originalni članak

PODLOGA

  • graham krekeri 180 g
  • maslac 4 žlica
  • šećer 2 žlica

NADJEV OD BRUSNICA

  • brusnice 350 g
  • šećer 100 g
  • gustin (kukuruzni škrob) 2 žličica
  • voda 120 ml

GANACHE OD BIJELE ČOKOLADE

  • bijela čokolada 350 g
  • slatko vrhnje 125 ml
  • maslac 4 žlica

POSTUPAK

  1. Najprije napravi podlogu. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Maslac, krekere i šećer ubaci u multipraktik i usitni. Prebaci smjesu na namašćeni kalup za tart promjera 23 cm i utisni čašom. Peci otprilike 8 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju, pa pusti da se podloga u potpunosti ohladi.
  2. Napravi nadjev od brusnica. Pomiješaj svježe ili zamrznute (ne sušene!) brusnice, šećer, gustin i vodu i stavi ih na vatru. Kad proključa, smanji vatru i kuhaj 10-ak minuta. Drvenom žlicom miješaj i gnječi brusnice, kako ne bi ostali preveliki komadi. Pusti da se nadjev u potpunosti ohladi, piše Miss7.
  3. Na kraju pripremi ganache. Zagrij vrhnje i maslac pa ih prelij preko nasjeckane čokolade. Pusti da odstoji minutu, a zatim miješaj dok se sva čokolada ne rastopi.
  4. Premaži nadjev od brusnica preko podloge od krekera, zagladi i prelij ganacheom. 
  5. Tart bi trebao stajati u hladnjaku preko noći. Prije serviranja ga ukrasi svježim brusnicama
@finimini.podravka Tko je idući natjecatelj? Tagaj ga u komentarima 🤩 🍜 #finimininoodles #natjecanje #ramenchallenge #petlja #foodchallenges ♬ original sound - Fini-Mini
Posjeti joomboos.24sata.hr