Za blagdane je ponekad dovoljno pripremiti jednostavan desert koji izgleda kao da ste uložili puno truda, a tart je upravo takva slastica. Ova verzija s bijelom čokoladom i brusnicama posebno je zahvalna jer se lako priprema, ne zahtijeva napredne slastičarske vještine, a rezultat je vizualno vrlo efektan. Dobar tek! :)
PODLOGA
- graham krekeri 180 g
- maslac 4 žlica
- šećer 2 žlica
NADJEV OD BRUSNICA
- brusnice 350 g
- šećer 100 g
- gustin (kukuruzni škrob) 2 žličica
- voda 120 ml
GANACHE OD BIJELE ČOKOLADE
- bijela čokolada 350 g
- slatko vrhnje 125 ml
- maslac 4 žlica
POSTUPAK
- Najprije napravi podlogu. Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Maslac, krekere i šećer ubaci u multipraktik i usitni. Prebaci smjesu na namašćeni kalup za tart promjera 23 cm i utisni čašom. Peci otprilike 8 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju, pa pusti da se podloga u potpunosti ohladi.
- Napravi nadjev od brusnica. Pomiješaj svježe ili zamrznute (ne sušene!) brusnice, šećer, gustin i vodu i stavi ih na vatru. Kad proključa, smanji vatru i kuhaj 10-ak minuta. Drvenom žlicom miješaj i gnječi brusnice, kako ne bi ostali preveliki komadi. Pusti da se nadjev u potpunosti ohladi, piše Miss7.
- Na kraju pripremi ganache. Zagrij vrhnje i maslac pa ih prelij preko nasjeckane čokolade. Pusti da odstoji minutu, a zatim miješaj dok se sva čokolada ne rastopi.
- Premaži nadjev od brusnica preko podloge od krekera, zagladi i prelij ganacheom.
- Tart bi trebao stajati u hladnjaku preko noći. Prije serviranja ga ukrasi svježim brusnicama
@finimini.podravka Tko je idući natjecatelj? Tagaj ga u komentarima 🤩 🍜 #finimininoodles #natjecanje #ramenchallenge #petlja #foodchallenges ♬ original sound - Fini-Mini
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.