Blondies s jagodama: Savršen vikend desert!

better_baker_/instagram
Iako su brownieji mnogo poznatiji, i blondies je kolač koji mnogi obožavaju jesti i pripremati. Ako vam je danas dan za baš jednu ovakvu slasticu, imamo recept. Evo što vam sve treba i kako ih pripremiti!
Vidi originalni članak

Potrebni sastojci:

  • 50 g smeđeg šećera
  • 50 g običnog šećera
  • 2 jaja sobne temperature
  • 120 g otopljenog maslaca
  • 130 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 2 žličice ekstrakta od vanilije
  • 1 prstohvat soli
  • 150 g bijele čokolade
  • 200 g svježih jagoda narezanih na polovice
  • malo šećera u prahu za posipanje

Kako ih pripremiti? 

1. Za početak, pećnicu uključite na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje promjera 23 x 20 cm obložite papirom za pečenje.

2. U posudu za miksanje dodajte smeđi šećer, obični šećer i dva jaja. Miksajte par minuta dok se smjesa ne udvostruči. Ako nemate smeđi šećer, koristite obični.

3. Dodajte brašno, prašak za pecivo i ekstrakt od vanilije i otopljeni maslac. Miksajte dok se smjesa ne sjedini. Manje od minute.

4. Bijelu čokoladu narežite na komadiće. Dodajte smjesi komadiće i ručno ih sjedinite s ostatkom smjese.

5. Jagode operite i narežite na polovice. Smjesu istresite i rasporedite po posudi na koju ste stavili papir za pečenje. Jagode rasporedite po smjesi tako što ih lagano utisnete u smjesu.

6. Pecite 25 minuta, dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Poslužite uz sladoled ili šlag! 

Originalni recept pronađite na Miss Gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr