Blondies s jagodama: Savršen vikend desert!
Potrebni sastojci:
- 50 g smeđeg šećera
- 50 g običnog šećera
- 2 jaja sobne temperature
- 120 g otopljenog maslaca
- 130 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 žličice ekstrakta od vanilije
- 1 prstohvat soli
- 150 g bijele čokolade
- 200 g svježih jagoda narezanih na polovice
- malo šećera u prahu za posipanje
Kako ih pripremiti?
1. Za početak, pećnicu uključite na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje promjera 23 x 20 cm obložite papirom za pečenje.
2. U posudu za miksanje dodajte smeđi šećer, obični šećer i dva jaja. Miksajte par minuta dok se smjesa ne udvostruči. Ako nemate smeđi šećer, koristite obični.
3. Dodajte brašno, prašak za pecivo i ekstrakt od vanilije i otopljeni maslac. Miksajte dok se smjesa ne sjedini. Manje od minute.
4. Bijelu čokoladu narežite na komadiće. Dodajte smjesi komadiće i ručno ih sjedinite s ostatkom smjese.
5. Jagode operite i narežite na polovice. Smjesu istresite i rasporedite po posudi na koju ste stavili papir za pečenje. Jagode rasporedite po smjesi tako što ih lagano utisnete u smjesu.
6. Pecite 25 minuta, dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Poslužite uz sladoled ili šlag!
Originalni recept pronađite na Miss Gastro.