Iako su brownieji mnogo poznatiji, i blondies je kolač koji mnogi obožavaju jesti i pripremati. Ako vam je danas dan za baš jednu ovakvu slasticu, imamo recept. Evo što vam sve treba i kako ih pripremiti!
Potrebni sastojci:
- 50 g smeđeg šećera
- 50 g običnog šećera
- 2 jaja sobne temperature
- 120 g otopljenog maslaca
- 130 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 žličice ekstrakta od vanilije
- 1 prstohvat soli
- 150 g bijele čokolade
- 200 g svježih jagoda narezanih na polovice
- malo šećera u prahu za posipanje
Kako ih pripremiti?
1. Za početak, pećnicu uključite na 180 stupnjeva, a posudu za pečenje promjera 23 x 20 cm obložite papirom za pečenje.
2. U posudu za miksanje dodajte smeđi šećer, obični šećer i dva jaja. Miksajte par minuta dok se smjesa ne udvostruči. Ako nemate smeđi šećer, koristite obični.
3. Dodajte brašno, prašak za pecivo i ekstrakt od vanilije i otopljeni maslac. Miksajte dok se smjesa ne sjedini. Manje od minute.
4. Bijelu čokoladu narežite na komadiće. Dodajte smjesi komadiće i ručno ih sjedinite s ostatkom smjese.
5. Jagode operite i narežite na polovice. Smjesu istresite i rasporedite po posudi na koju ste stavili papir za pečenje. Jagode rasporedite po smjesi tako što ih lagano utisnete u smjesu.
6. Pecite 25 minuta, dok ne poprime lijepu zlatnu boju. Poslužite uz sladoled ili šlag!
Originalni recept pronađite na Miss Gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.