Bogata i sočna: Baklava koja se topi u ustima

canva
Malo je onih koji ne bi posegnuli za komadićem sočne baklave, stoga vam donosimo recept za nikad ukusniji desert od oraha. U slast!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 pakiranje kora za savijače
  • 400 g mljevenih oraha (sitnijih i krupnijih)
  • 250 g margarina
  • 600 g šećera
  • 400 ml vode
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 1/2 limuna narezanog na kolutove

Priprema: 

  1. Posudu za pečenje, dimenzija približnih korama (30 x 20 cm), premazati ss malo ulja.
  2. Poredati kore u posudu za pečenje. Svaku koru ravnomjerno posuti orasima, osim posljednje.
  3. Pažljivo isjeći baklavu na manje kvadrate, zatim na trokute.
  4. Ravnomjerno preliti s 250 g margarina (prethodno otopljenog).
  5. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180⁰C i peći oko 20 do 25 minuta.
  6. Za pripremu preljeva u odgovarujuću posudu staviti 600 g šećera, 400 ml vode i 2 vanilin šećera. Kuhati oko 15 minuta. Preljev treba biti gustoće između sirupa i vode.
  7. Pred kraj kuhanja dodati 1/2 limuna narezanog na kolutove. Preko pečene baklave, dok je vruća, staviti vrući preljev i ostaviti da se ohladi.

Originalni recept pronađite na Dr.Oetker.

Posjeti joomboos.24sata.hr