Malo je onih koji ne bi posegnuli za komadićem sočne baklave, stoga vam donosimo recept za nikad ukusniji desert od oraha. U slast!
Sastojci:
- 1 pakiranje kora za savijače
- 400 g mljevenih oraha (sitnijih i krupnijih)
- 250 g margarina
- 600 g šećera
- 400 ml vode
- 2 vrećice vanilin šećera
- 1/2 limuna narezanog na kolutove
Priprema:
- Posudu za pečenje, dimenzija približnih korama (30 x 20 cm), premazati ss malo ulja.
- Poredati kore u posudu za pečenje. Svaku koru ravnomjerno posuti orasima, osim posljednje.
- Pažljivo isjeći baklavu na manje kvadrate, zatim na trokute.
- Ravnomjerno preliti s 250 g margarina (prethodno otopljenog).
- Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 180⁰C i peći oko 20 do 25 minuta.
- Za pripremu preljeva u odgovarujuću posudu staviti 600 g šećera, 400 ml vode i 2 vanilin šećera. Kuhati oko 15 minuta. Preljev treba biti gustoće između sirupa i vode.
- Pred kraj kuhanja dodati 1/2 limuna narezanog na kolutove. Preko pečene baklave, dok je vruća, staviti vrući preljev i ostaviti da se ohladi.
Originalni recept pronađite na Dr.Oetker.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.