Brze i sočne: Čokoladne kocke koje ćete obožavati

canva
Čokoladni deserti uvijek su dobar odabir, stoga vam donosimo recept za sočne čokoladne kocke u kojima ćete zasigurno uživati. U slast!
Vidi originalni članak

Sastojci - biskvit:

  • 200 g brašna
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 4 žlice kakaa
  • 4 žlice mljevenih oraha
  • 2.5 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • 8 žlica šećera
  • 4 žlice džema

Sastojci - preljev:

  • 100 g maslaca
  • 100 g čokolade
  • 3 žlice kakaaa
  • 3 žlice šećera
  • 1 dl mlijeka
  • 4-5 žlica džema za premaz

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješati tekuće sastojke: jogurt, džem, ulje i šećer pa izmiksati. Dodati brašno pomiješano sa sodom bikarbonom, kakao i orahe te dobro izmiješati mikserom ili žlicom, da se sve poveže.
  2. Smjesu izliti u zdjelu za pečenje obloženu pek papirom i peći u pećnici zagrijanoj na 180°C. Pazite da se kolač ne prepeče, da ne bi bio suh. Čim se počne odvajati od stranica zdjele za pečenje, gotov je.
  3. Dok se kolač peče, u manjem loncu na vatri otopiti maslac, šećer, mlijeko, kakao i čokoladu izlomljenu na kockice.
  4. Čim se kolač ispeče, izbockati ga čačkalicom ili vilicom pa bogato premazati džemom. Zatim odmah preko njega rasporediti topli čokoladni preljev. Kolač ohladiti prije serviranja.

Originalni recept pronađite na RoosVaaj.

Posjeti joomboos.24sata.hr