Prvi 17248 pregleda 19. siječnja 2024.

Brze i sočne: Čokoladne kocke koje ćete obožavati

canva

Čokoladni deserti uvijek su dobar odabir, stoga vam donosimo recept za sočne čokoladne kocke u kojima ćete zasigurno uživati. U slast!

Sastojci - biskvit:

  • 200 g brašna
  • 2 žličice sode bikarbone
  • 4 žlice kakaa
  • 4 žlice mljevenih oraha
  • 2.5 dl jogurta
  • 1 dl ulja
  • 8 žlica šećera
  • 4 žlice džema

Sastojci - preljev:

  • 100 g maslaca
  • 100 g čokolade
  • 3 žlice kakaaa
  • 3 žlice šećera
  • 1 dl mlijeka
  • 4-5 žlica džema za premaz

 | Autor: Canva Canva

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješati tekuće sastojke: jogurt, džem, ulje i šećer pa izmiksati. Dodati brašno pomiješano sa sodom bikarbonom, kakao i orahe te dobro izmiješati mikserom ili žlicom, da se sve poveže.
  2. Smjesu izliti u zdjelu za pečenje obloženu pek papirom i peći u pećnici zagrijanoj na 180°C. Pazite da se kolač ne prepeče, da ne bi bio suh. Čim se počne odvajati od stranica zdjele za pečenje, gotov je.
  3. Dok se kolač peče, u manjem loncu na vatri otopiti maslac, šećer, mlijeko, kakao i čokoladu izlomljenu na kockice.
  4. Čim se kolač ispeče, izbockati ga čačkalicom ili vilicom pa bogato premazati džemom. Zatim odmah preko njega rasporediti topli čokoladni preljev. Kolač ohladiti prije serviranja.

Originalni recept pronađite na RoosVaaj.

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°