Brzi ljetni ručak: Tjestenina sa srdelama i inćunima
Ukoliko ste srdele i inćune do sada jeli isključivo pržene, vrijeme je da ove dvije vrste ukusne ribe jedete spremljene na malo drugačiji način.
Donosimo vam recept za ukusnu tjesteninu sa srdelama i inćunima koja će vas zasititi, ali u isto vrijeme i osvježiti tijekom vrućih ljetnih dana.
Sastojci:
- 800 g srdela
- 300 g špageta
- 5 inćuna iz ulja
- 1 žlica pinjola
- šaka cherry rajčica
- šaka divljeg komorača
- 1 glavica luka srebrenca
- 1 češanj češnjaka
- pahuljice sušenih čilija
- maslinovo ulje
Postupak:
- U tavi na srednjoj vatri na ulju propirjajte luk, češnjak i pahuljice čilija. Komorač prokuhajte 5 minuta pa narežite; sačuvajte vodu za tjesteninu.
- Propirjanom luku i češnjaku dodajte inćune, a zatim i pinjole, komorač i rajčice. Dodajte srdele, prelijte s 2 žlice vode, poklopite i kuhajte 5 minuta; potom natrgajte ribu vilicom.
- U vodi od kuhanja komorača skuhajte špagete. Kuhane špagete ubacite u umak.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.