Brzi ljetni ručak: Tjestenina sa srdelama i inćunima

Canva
Ukoliko ste srdele i inćune do sada jeli isključivo pržene, vrijeme je da ove dvije vrste ukusne ribe jedete spremljene na malo drugačiji način.
Vidi originalni članak

Donosimo vam recept za ukusnu tjesteninu sa srdelama i inćunima koja će vas zasititi, ali u isto vrijeme i osvježiti tijekom vrućih ljetnih dana.

Sastojci:

  • 800 g srdela
  • 300 g špageta
  • 5 inćuna iz ulja
  • 1 žlica pinjola
  • šaka cherry rajčica
  • šaka divljeg komorača
  • 1 glavica luka srebrenca
  • 1 češanj češnjaka
  • pahuljice sušenih čilija
  • maslinovo ulje

Postupak:

  1. U tavi na srednjoj vatri na ulju propirjajte luk, češnjak i pahuljice čilija. Komorač prokuhajte 5 minuta pa narežite; sačuvajte vodu za tjesteninu.
  2. Propirjanom luku i češnjaku dodajte inćune, a zatim i pinjole, komorač i rajčice. Dodajte srdele, prelijte s 2 žlice vode, poklopite i kuhajte 5 minuta; potom natrgajte ribu vilicom.
  3. U vodi od kuhanja komorača skuhajte špagete. Kuhane špagete ubacite u umak.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr