Prvi 1181 pregleda 09. srpnja 2023.

Brzi ljetni ručak: Tjestenina sa srdelama i inćunima

Canva

Ukoliko ste srdele i inćune do sada jeli isključivo pržene, vrijeme je da ove dvije vrste ukusne ribe jedete spremljene na malo drugačiji način.

Donosimo vam recept za ukusnu tjesteninu sa srdelama i inćunima koja će vas zasititi, ali u isto vrijeme i osvježiti tijekom vrućih ljetnih dana.

Sastojci:

  • 800 g srdela
  • 300 g špageta
  • 5 inćuna iz ulja
  • 1 žlica pinjola
  • šaka cherry rajčica
  • šaka divljeg komorača
  • 1 glavica luka srebrenca
  • 1 češanj češnjaka
  • pahuljice sušenih čilija
  • maslinovo ulje

 | Autor: Canva Canva

Postupak:

  1. U tavi na srednjoj vatri na ulju propirjajte luk, češnjak i pahuljice čilija. Komorač prokuhajte 5 minuta pa narežite; sačuvajte vodu za tjesteninu.
  2. Propirjanom luku i češnjaku dodajte inćune, a zatim i pinjole, komorač i rajčice. Dodajte srdele, prelijte s 2 žlice vode, poklopite i kuhajte 5 minuta; potom natrgajte ribu vilicom.
  3. U vodi od kuhanja komorača skuhajte špagete. Kuhane špagete ubacite u umak.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

Tvoja reakcija?

RECEPT

Ovo je jedini recept za sarmu koji vam ove godine treba!

1 komentar/a

dancy1973

Nikad se meso ne dinsta! Niti za sarmu, niti za papriku. Ja sam počela raditi lažnu sarmu, jer moji bacaju listove zelja tj kupusa i pravim ju s Fantom za sarmu. Uzmem veliki široki lonac, na dno poslažem rezano kiselo zelje, pa meso začinjeno Fantom i rižom, opet zelje, između nešto suho. U većoj plastičnoj posudi izmiješam 4-5 žlica oštrog brašna, 2 l vode, pasiranu rajčicu, ulijem u lonac, poklopim I u pećnicu 90 minuta na 200-°