Brzi recept za pastu s fetom

Shutterstock/Screenshot
Feta pasta je brzo, jednostavno i ukusno jelo koje smo u početku možda željeli odbaciti, ali nakon što smo je isprobali, brzo smo je prihvatili kao savršeno rješenje za one dane kada nam nedostaje volje ili vremena za dugotrajno kuhanje.
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • cherry rajčice 1,25 kg
  • ljutika 1 kom
  • češnjak 3 režanj
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • chili pahuljice
  • feta sir 250 g
  • timijan 0,25 svežanj
  • penne 300 g
  • limunova korica 1 kom
  • svježi bosiljak

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. U velikoj vatrostalnoj posudi izmiješaj rajčice, ljutiku, češnjak i maslinovo ulje (1 žlicu sačuvaj za kasnije). Posoli i popapri, piše miss7
  2. Stavi komad feta sira u sredinu vatrostalne posude i prelij preostalom žlicom maslinova ulja. Preko rajčica natrgaj listiće timijana.
  3. Peci 40 do 45 minuta, odnosno dok mini rajčice ne počnu pucati, a feta ne dobije zlaćanu boju.
  4. U međuvremenu u velikom loncu, u posoljenoj vodi, skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvaj ½ do 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine za umak.
  5. U posudu u kojoj su se pekle rajčice i feta sir dodaj tjesteninu, vodu od kuhanja tjestenine i naribanu limunovu koricu i miješaj dok se sve dobro ne sjedini.
  6. Ukrasi listićima bosiljka i posluži.


 

Posjeti joomboos.24sata.hr