Feta pasta je brzo, jednostavno i ukusno jelo koje smo u početku možda željeli odbaciti, ali nakon što smo je isprobali, brzo smo je prihvatili kao savršeno rješenje za one dane kada nam nedostaje volje ili vremena za dugotrajno kuhanje.
SASTOJCI
- cherry rajčice 1,25 kg
- ljutika 1 kom
- češnjak 3 režanj
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- chili pahuljice
- feta sir 250 g
- timijan 0,25 svežanj
- penne 300 g
- limunova korica 1 kom
- svježi bosiljak
POSTUPAK
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. U velikoj vatrostalnoj posudi izmiješaj rajčice, ljutiku, češnjak i maslinovo ulje (1 žlicu sačuvaj za kasnije). Posoli i popapri, piše miss7.
- Stavi komad feta sira u sredinu vatrostalne posude i prelij preostalom žlicom maslinova ulja. Preko rajčica natrgaj listiće timijana.
- Peci 40 do 45 minuta, odnosno dok mini rajčice ne počnu pucati, a feta ne dobije zlaćanu boju.
- U međuvremenu u velikom loncu, u posoljenoj vodi, skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvaj ½ do 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine za umak.
- U posudu u kojoj su se pekle rajčice i feta sir dodaj tjesteninu, vodu od kuhanja tjestenine i naribanu limunovu koricu i miješaj dok se sve dobro ne sjedini.
- Ukrasi listićima bosiljka i posluži.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.