Prvi 464 pregleda 25. kolovoza 2025.

Brzi recept za pastu s fetom

Shutterstock/Screenshot

Feta pasta je brzo, jednostavno i ukusno jelo koje smo u početku možda željeli odbaciti, ali nakon što smo je isprobali, brzo smo je prihvatili kao savršeno rješenje za one dane kada nam nedostaje volje ili vremena za dugotrajno kuhanje.

SASTOJCI

  • cherry rajčice 1,25 kg
  • ljutika 1 kom
  • češnjak 3 režanj
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • chili pahuljice
  • feta sir 250 g
  • timijan 0,25 svežanj
  • penne 300 g
  • limunova korica 1 kom
  • svježi bosiljak

 | Autor: Ivica Galovic/PIXSELL, Canva Ivica Galovic/PIXSELL, Canva

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. U velikoj vatrostalnoj posudi izmiješaj rajčice, ljutiku, češnjak i maslinovo ulje (1 žlicu sačuvaj za kasnije). Posoli i popapri, piše miss7
  2. Stavi komad feta sira u sredinu vatrostalne posude i prelij preostalom žlicom maslinova ulja. Preko rajčica natrgaj listiće timijana.
  3. Peci 40 do 45 minuta, odnosno dok mini rajčice ne počnu pucati, a feta ne dobije zlaćanu boju.
  4. U međuvremenu u velikom loncu, u posoljenoj vodi, skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvaj ½ do 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine za umak.
  5. U posudu u kojoj su se pekle rajčice i feta sir dodaj tjesteninu, vodu od kuhanja tjestenine i naribanu limunovu koricu i miješaj dok se sve dobro ne sjedini.
  6. Ukrasi listićima bosiljka i posluži.


 

Tvoja reakcija?