Brzo i jednostavno: Quiche s rajčicama, špinatom i sirom
Jedan od omiljenih francuskih specijaliteta u novom ruhu
Sastojci:
- prhko tijesto
- žlica maslinovog ulja
- 2 šalice špinata
- 4 jaja
- 3/4 šalice creme fraichea
- 2/3 šalice feta sira
- 10 cherry rajčica
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice vlasca
- papar, sol
Priprema:
Tijesto razvaljaj i položi u kalup za pečenje veličine 25 cm. Kora bi trebala prekriti i rubove kalupa. Razmrvi feta sir po tijestu.
U tavu stavi maslinovo ulje, a kada se zagrije, ubaci špinat te ga dinstaj dok ne uvene.
Špinat potom rasporedi po feta siru. U zdjelici umuti jaja, češnjak i creme fraiche, a zatim umak prelij preko feta sira i špinata. Na vrh quichea stavi prepolovljene cherry rajčice, prerezanom stranom prema gore. Po vrhu pospi vlasac i mljeveni papar.
Peci 45 minuta na 180 stupnjeva.