Brzo i ukusno - Alfredo piletina gotova za čas
Donosimo vam recept za ručak koji se sprema za svega pola sata
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 komada pilećih prsa (bez kostiju)
- sol
- svježe mljeveni papar
- 1 i 1/2 šalice mlijeka (1 šalica = 250 ml) 1 i 1/2 šalica pilećeg temeljca
- 2 češnja češnjaka
- 250 g fettuccina
- 1/2 šalice vrhnja
- 1 šalica svježe naribanog parmezana
- svježi peršin
Priprema:
U velikoj tavi zagrij ulje. Dodaj piletinu i začini je solju i paprom. Prži je dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Makni je sa strane, te je, kad se ohladi, nareži na trakice.
U tavu na kojoj se pržila piletina dodaj mlijeko, temeljac i češnjak. Posoli i popapri te pusti da kuha. Dodaj fettuccine i kuhaj ih od tri minute uz stalno miješanje. Zatim nastavi kuhati dok tjestenina ne bude al dente.
Pomiješaj vrhnje i parmezan i zatim dodaj u umak i kuhajte dok se ne zgusne.
Odmah, dok je još vruće, na tanjur stavi prvo podlogu od rezanaca s umakom i na to položi narezani file piletine. Ukrasi peršinom.
Dobar tek!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
#ukusni recepti
#brzo i jednostavno
#brzo i fino
#ideja za ručak
#ručak
#piletina
#recept
#joomboos recepti
#JoomBoos