Brzo i ukusno - Alfredo piletina gotova za čas

Canva
Donosimo vam recept za ručak koji se sprema za svega pola sata
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 komada pilećih prsa (bez kostiju)
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 1 i 1/2 šalice mlijeka (1 šalica = 250 ml) 1 i 1/2 šalica pilećeg temeljca
  • 2 češnja češnjaka
  • 250 g fettuccina
  • 1/2 šalice vrhnja 
  • 1 šalica svježe naribanog parmezana
  • svježi peršin

Priprema:

U velikoj tavi zagrij ulje. Dodaj piletinu i začini je solju i paprom. Prži je dok ne bude gotova (oko 10 minuta). Makni je sa strane, te je, kad se ohladi, nareži na trakice. 

U tavu na kojoj se pržila piletina dodaj mlijeko, temeljac i češnjak. Posoli i popapri te pusti da kuha. Dodaj fettuccine i kuhaj ih od tri minute uz stalno miješanje. Zatim nastavi kuhati dok tjestenina ne bude al dente.

Pomiješaj vrhnje i parmezan i zatim dodaj u umak i kuhajte dok se ne zgusne. 

Odmah, dok je još vruće, na tanjur stavi prvo podlogu od rezanaca s umakom i na to položi narezani file piletine. Ukrasi peršinom. 

Dobar tek!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr