Brzo i ukusno: Kocke od čokolade i kikiriki maslaca

Canva
Ove kocke su gotove za svega desetak minuta, a s tanjura će nestati i još brže
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 230 g maslaca
  • 250 g kikiriki maslaca + 65 g dodatno
  • 240 g šećera u prahu
  • 240 g keksa
  • 250 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Lim za pečenje obloži masnim papirom.

U velikoj zdjeli pomiješaj rastopljeni maslac i maslac od kikirikija i miješaj dok se dobro ne sjedine. Dodaj šećer u prahu i nastavi miješati dok se potpuno ne sjedine svi sastojci. Polagano dodaj smrvljene krekere ili kekse po želji.

U pripremljeni pleh stavi dobivenu smjesu, ravnomjerno ju rasporedi i lagano pritisni. 

U zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu dodaj komadiće čokolade i kikiriki maslac. Stavi u mikrovalnu, na 20 sekundi, zatim izvadi i promiješaj, pa ponovno stavi na 20 sekundi. Na kraju trebaš dobiti glatku smjesu.

Rastopljenu čokoladu prelij preko sloja od kikiriki maslaca i krekera koji se nalazi u limu za pečenje. Ravnomjerno ju razmaži da prekrije sve dijelove. 

Kolač ostavi da se ohladi najmanje sat vremena. Kada postane čvrst, nareži ga na kockice ili oblik koji želiš i uživaj u njima!

Još ovakvih recepata pronađite na portalu MissGastro!



 

Posjeti joomboos.24sata.hr