Ove kocke su gotove za svega desetak minuta, a s tanjura će nestati i još brže
Sastojci:
- 230 g maslaca
- 250 g kikiriki maslaca + 65 g dodatno
- 240 g šećera u prahu
- 240 g keksa
- 250 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Lim za pečenje obloži masnim papirom.
U velikoj zdjeli pomiješaj rastopljeni maslac i maslac od kikirikija i miješaj dok se dobro ne sjedine. Dodaj šećer u prahu i nastavi miješati dok se potpuno ne sjedine svi sastojci. Polagano dodaj smrvljene krekere ili kekse po želji.
U pripremljeni pleh stavi dobivenu smjesu, ravnomjerno ju rasporedi i lagano pritisni.
U zdjelu koja može ići u mikrovalnu pećnicu dodaj komadiće čokolade i kikiriki maslac. Stavi u mikrovalnu, na 20 sekundi, zatim izvadi i promiješaj, pa ponovno stavi na 20 sekundi. Na kraju trebaš dobiti glatku smjesu.
Rastopljenu čokoladu prelij preko sloja od kikiriki maslaca i krekera koji se nalazi u limu za pečenje. Ravnomjerno ju razmaži da prekrije sve dijelove.
Kolač ostavi da se ohladi najmanje sat vremena. Kada postane čvrst, nareži ga na kockice ili oblik koji želiš i uživaj u njima!
Još ovakvih recepata pronađite na portalu MissGastro!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.