Brzo i ukusno: Tjestenina s brokulom i češnjakom

Canva
Obožavamo jednostavne tjestenine koje su ujedno i zdrave i fine
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 g tjestenine
  • 700 g brokule
  • 6 režanja češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sol, papar
  • 1/4 šalice pecorino romano

Priprema:

Zagrij pećnicu na 230°C. U posudi za pečenje pomiješaj cvjetove brokule, maslinovo ulje, zgnječeni češnjak, sol i papar. Dobro promiješaj kako bi se svi sastojci ravnomjerno rasporedili.

Peci brokulu otprilike 20 minuta, okrećući je povremeno, dok ne bude lijepo zapečena i mekana. Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju, pazeći da ostane "al dente" (čvrsta kad je zagrizeš). Prije nego što ocijediš tjesteninu, sačuvaj 1 šalicu vode u kojoj se kuhala.

Ocijedi tjesteninu i pomiješaj je s pečenom brokulom. Dodaj 1/2 šalice sačuvane vode od tjestenine (ili više ako je potrebno), pecorino romano te dodaj soli i papra prema ukusu.

Uživaj!



 

Posjeti joomboos.24sata.hr