Obožavamo jednostavne tjestenine koje su ujedno i zdrave i fine
Sastojci:
- 250 g tjestenine
- 700 g brokule
- 6 režanja češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- sol, papar
- 1/4 šalice pecorino romano
Priprema:
Zagrij pećnicu na 230°C. U posudi za pečenje pomiješaj cvjetove brokule, maslinovo ulje, zgnječeni češnjak, sol i papar. Dobro promiješaj kako bi se svi sastojci ravnomjerno rasporedili.
Peci brokulu otprilike 20 minuta, okrećući je povremeno, dok ne bude lijepo zapečena i mekana. Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju, pazeći da ostane "al dente" (čvrsta kad je zagrizeš). Prije nego što ocijediš tjesteninu, sačuvaj 1 šalicu vode u kojoj se kuhala.
Ocijedi tjesteninu i pomiješaj je s pečenom brokulom. Dodaj 1/2 šalice sačuvane vode od tjestenine (ili više ako je potrebno), pecorino romano te dodaj soli i papra prema ukusu.
Uživaj!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.