Cheesecake koji se ne peče: Savršen za vikend!

reuters/pixsell/CANVA
Torte od sira mnogima su jedne od omiljenih slastica baš zato što su preukusne, u njih možete staviti mnoštvo raznih dodataka, a postoje i neke verzije za koje uopće ne trebate paliti pećnicu. Upravo za takvu verziju cheesecakea smo pronašli recept i donosimo vam ga u nastavku
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za podlogu

  • 250 g digestive keksa
  • 125 g maslaca

Za kremu

  • 250 g mascarpone sira
  • 200 g krem sira
  • 1 čašica kiselog vrhnja
  • 300 g slatkog vrhnja
  • 2 žlice šećera u prahu
  • Korica 1 limuna
  • 1 burbon vanilija

Za ukras

  • Bobičasto voće

Priprema:

Kekse i maslac ubacite u električnu sjeckalicu dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Kada dobijete smjesu, utisnite ju u kalup promjera 20 cm i stavite u hladnjak. Ako nemate električnu sjeckalicu, maslac možete otopiti, a kekse izmrviti valjkom za tijesto. 

Kako piše Miss7, kremu ćete dobiti tako što ćete sve sastojke staviti u jednu posudu i dobro izmiksati dok ne dobijete glatku kremu. Dobivenu kremu prelijte preko podloge i ostavite barem tri sata u hladnjaku ili sat, sat i pol u zamrzivaču. Kada se torta ohladila, ukrasite ju bobičastim voćem.

Uživajte u ovom osvježavajućem desertu!

 

 

Pogledajte treću epizodu Outsidera!

Posjeti joomboos.24sata.hr