Torte od sira mnogima su jedne od omiljenih slastica baš zato što su preukusne, u njih možete staviti mnoštvo raznih dodataka, a postoje i neke verzije za koje uopće ne trebate paliti pećnicu. Upravo za takvu verziju cheesecakea smo pronašli recept i donosimo vam ga u nastavku
Sastojci:
Za podlogu
- 250 g digestive keksa
- 125 g maslaca
Za kremu
- 250 g mascarpone sira
- 200 g krem sira
- 1 čašica kiselog vrhnja
- 300 g slatkog vrhnja
- 2 žlice šećera u prahu
- Korica 1 limuna
- 1 burbon vanilija
Za ukras
- Bobičasto voće
Priprema:
Kekse i maslac ubacite u električnu sjeckalicu dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Kada dobijete smjesu, utisnite ju u kalup promjera 20 cm i stavite u hladnjak. Ako nemate električnu sjeckalicu, maslac možete otopiti, a kekse izmrviti valjkom za tijesto.
Kako piše Miss7, kremu ćete dobiti tako što ćete sve sastojke staviti u jednu posudu i dobro izmiksati dok ne dobijete glatku kremu. Dobivenu kremu prelijte preko podloge i ostavite barem tri sata u hladnjaku ili sat, sat i pol u zamrzivaču. Kada se torta ohladila, ukrasite ju bobičastim voćem.
Uživajte u ovom osvježavajućem desertu!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.