Cheesecake palačinke koje svi želimo probati

canva, JoomBoos
Ako ste ikada radili američke palačinke, ovaj recept vam zaista neće biti problem napraviti. Uz dodatak nekoliko sastojaka, dobit ćete potpuno novi i nezaboravan okus.
Vidi originalni članak

Da bi napravili ove palačinke, u klasičnu smjesu za američke palačinke trebate dodati malo krem sira i jagoda i savršen okus je tu. Nakon što se ispeću, palačinke prelijte jednostavnim domaćim sirupom od jagoda. Jednostavno i prefino, piše Delish.

Ovdje pogledajte video:

SASTOJCI ZA SIRUP

Jagode, 1 kilogram, oljuštene i prepolovljene

1/4 šalice granuliranog šećera

Sok od ½ limuna

2 žlice kukuruznog brašna

SASTOJCI ZA PALAČINKE

1 1/2 šalice oštrog brašna

3 žlice praška za pecivo

2 žlice smeđeg šećera

3/4 šalice punomasnog mlijeka 

šalica mekanog krem sira

2 velika jaja

1 žličica ekstrakta vanilije

1 šalica nasjeckane jagode

POSTUPAK 

U srednju posudu dodajte jagode, šećer, limunov sok i 1/4 šalice vode. Sve te sastojke zagrijavajte na tavi te drvenom žlicom gnječite jagode. Smanjite vatru i ostavite dinstati još 10 minuta. U maloj zdjeli pomiješajte kukuruzni škrob s dvije žličice vode, zatim smjesu dodajte u lonac i nastavite kuhati dok se ne zgusne.

Pustite da se ohladi dok radite palačinke. U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i smeđi šećer. U drugoj srednjoj zdjeli umutite mlijeko, krem ​​sir, jaja i vaniliju. Dodajte suhe sastojke i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine, a zatim uvaljajte u smjesu nasjeckane jagode.

U tavi na srednje jakoj vatri rastopite maslac. Dodajte oko ⅓ šalice tijesta i kuhajte do zlatne boje, 3 do 4 minute po strani. Ponovite s preostalim tijestom. Poslužite toplo sa sirupom od jagoda.

Dobar tek!

 

Novi JoomBoos Posterbook potraži na svim kioscima tiska!

Posjeti joomboos.24sata.hr