Cheesecake palačinke koje svi želimo probati
Da bi napravili ove palačinke, u klasičnu smjesu za američke palačinke trebate dodati malo krem sira i jagoda i savršen okus je tu. Nakon što se ispeću, palačinke prelijte jednostavnim domaćim sirupom od jagoda. Jednostavno i prefino, piše Delish.
Ovdje pogledajte video:
SASTOJCI ZA SIRUP
Jagode, 1 kilogram, oljuštene i prepolovljene
1/4 šalice granuliranog šećera
Sok od ½ limuna
2 žlice kukuruznog brašna
SASTOJCI ZA PALAČINKE
1 1/2 šalice oštrog brašna
3 žlice praška za pecivo
2 žlice smeđeg šećera
3/4 šalice punomasnog mlijeka
šalica mekanog krem sira
2 velika jaja
1 žličica ekstrakta vanilije
1 šalica nasjeckane jagode
POSTUPAK
U srednju posudu dodajte jagode, šećer, limunov sok i 1/4 šalice vode. Sve te sastojke zagrijavajte na tavi te drvenom žlicom gnječite jagode. Smanjite vatru i ostavite dinstati još 10 minuta. U maloj zdjeli pomiješajte kukuruzni škrob s dvije žličice vode, zatim smjesu dodajte u lonac i nastavite kuhati dok se ne zgusne.
Pustite da se ohladi dok radite palačinke. U srednjoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo i smeđi šećer. U drugoj srednjoj zdjeli umutite mlijeko, krem sir, jaja i vaniliju. Dodajte suhe sastojke i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine, a zatim uvaljajte u smjesu nasjeckane jagode.
U tavi na srednje jakoj vatri rastopite maslac. Dodajte oko ⅓ šalice tijesta i kuhajte do zlatne boje, 3 do 4 minute po strani. Ponovite s preostalim tijestom. Poslužite toplo sa sirupom od jagoda.
Dobar tek!