Cimet rolice s pomakom - savršen spoj mirisa i okusa
Sastojci:
TIJESTO:
- 250 ml mlijeka
- 2 pune žličice suhog kvasca
- 50 g šećera
- 550 g glatkog brašna
- 2 jaja (L)
- 1 žličica soli
- 90 g omekšalog maslaca
NADJEV:
- 300 g borovnica (svježih ili zamrznutih)
- 50 g šećera
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 1 žlica limunovog soka
- 2 žličice limunove korice
- 1 žličica cimeta
- prstohvat soli
Priprema:
Najprije pripremi tijesto. U veliku posudu ulij toplo mlijeko, dodaj šećer i kvasac pa pusti da odstoji 10 minuta. Kad se kvasac aktivira, dodaj prosijano brašno, sol, jaja i mlijeko. Miksaj dok se ne formira kugla tijesta pa dodaj maslac i nastavi miksati dok se tijesto u potpunosti ne odvoji od stijenki posude.
Tijesto prebaci u nauljenu posudu, pokrij krpom i pusti da se diže 90 minuta, dok se ne udvostruči.
Dok čekaš da se tijesto digne, pripremi nadjev. Sve sastojke pomiješaj u većoj posudi i stavi na vatru. Kuhaj otprilike pet minuta, dok ne zavrije. Smanji vatru i pusti da krčka dok tekstura ne postane želatinozna. Redovito miješaj kako nadjev ne bi zagorio.
Nadjev makni s vatre, premjesti u drugu posudu i pusti da se hladi.
Duboku keramičku posudu obloži papirom za pečenje. Tijesto razvaljaj na pravokutnik (30 x 40 cm) pa ga ravnomjerno premaži nadjevom.
Zarolaj tijesto i nareži ga na 12 jednakih komada. Posloži ih u pripremljenu keramičku posudu, prekrij krpom i pusti da se dižu još sat vremena.
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Peci rolice 25-30 minuta, dok ne poprime zlatnu boju. Ako primijetiš da se prebrzo peku s gornje strane, prekrij ih aluminijskom folijom.
Uživaj!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.