Prvi 1120 pregleda 04. listopada 2023.

Cimet rolice s pomakom - savršen spoj mirisa i okusa

Canva

Danas je Dan cimet rolica pa vam donosimo recept za jedne s pomakom - kriju pravo malo voćno iznenađenje u sebi

Sastojci:

TIJESTO:

  • 250 ml mlijeka
  • 2 pune žličice suhog kvasca
  • 50 g šećera
  • 550 g glatkog brašna
  • 2 jaja (L)
  • 1 žličica soli
  • 90 g omekšalog maslaca

NADJEV:

  • 300 g borovnica (svježih ili zamrznutih)
  • 50 g šećera
  • 1 žlica kukuruznog škroba
  • 1 žlica limunovog soka
  • 2 žličice limunove korice
  • 1 žličica cimeta
  • prstohvat soli
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moño's (@mognosbakery)

Priprema:

Najprije pripremi tijesto. U veliku posudu ulij toplo mlijeko, dodaj šećer i kvasac pa pusti da odstoji 10 minuta. Kad se kvasac aktivira, dodaj prosijano brašno, sol, jaja i mlijeko. Miksaj dok se ne formira kugla tijesta pa dodaj maslac i nastavi miksati dok se tijesto u potpunosti ne odvoji od stijenki posude. 

Tijesto prebaci u nauljenu posudu, pokrij krpom i pusti da se diže 90 minuta, dok se ne udvostruči. 

Dok čekaš da se tijesto digne, pripremi nadjev. Sve sastojke pomiješaj u većoj posudi i stavi na vatru. Kuhaj otprilike pet minuta, dok ne zavrije. Smanji vatru i pusti da krčka dok tekstura ne postane želatinozna. Redovito miješaj kako nadjev ne bi zagorio.

Nadjev makni s vatre, premjesti u drugu posudu i pusti da se hladi.

Duboku keramičku posudu obloži papirom za pečenje. Tijesto razvaljaj na pravokutnik (30 x 40 cm) pa ga ravnomjerno premaži nadjevom. 

Zarolaj tijesto i nareži ga na 12 jednakih komada. Posloži ih u pripremljenu keramičku posudu, prekrij krpom i pusti da se dižu još sat vremena.

Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva. Peci rolice 25-30 minuta, dok ne poprime zlatnu boju. Ako primijetiš da se prebrzo peku s gornje strane, prekrij ih aluminijskom folijom.

Uživaj!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Tvoja reakcija?