Čisti užitak - peciva punjena češnjakom i parmezanom!

Canva
Donosimo vam recept za slasna domaća peciva punjena sirom i češnjakom - vjerujemo da će oduševiti sve vaše ukućane!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 g polubijelog brašna
  • Suhi kvasac - 7 g
  • Žličica šećera
  • 2 žličice soli
  • 350 ml tople vode
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 100 g maslaca
  • 6 režnjeva češnjaka
  • Svježi peršin
  • Žličica soli
  • 30 g naribanog parmezana

Priprema:

U posudu dodaj brašno, kvasac, šećer i sol.

Lagano pomiješaj i postepeno dodaj toplu vodu i dvije žlice maslinovog ulja. Miksaj lagano s nastavcima za tijesto. Kad se formira kugla, ugasi mikser.

Premaži čistu posudu s dvije žlice maslinovog ulja, prebaci tijesto, pokrij ga krpom i pusti da se diže 90 minuta. Trebalo bi se udvostručiti. 

Kad se digne, prebaci tijesto na pobrašnjenu podlogu i podijeli u dva jednaka dijela. Oba omotaj plastičnom folijom i pusti ih da odmore još 15-ak minuta.

Svaki dio tijesta pobrašni i nareži oštrim nožem na osam jednakih dijelova i formiraj kuglice. Svaku kuglicu razvaljaj poput užeta i zaveži čvor. 

Posloži tijesto na papir za pečenje s većim razmakom, pokrij i pusti da odmara još pola sata.

Peci u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva otprilike 20 minuta. 

Otopi maslac, dodaj zgnječeni češnjak pa ga kratko preprži na tavici. Premaži gotova peciva, posoli, pospi parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom. 

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!




 

Posjeti joomboos.24sata.hr