Donosimo vam recept za slasna domaća peciva punjena sirom i češnjakom - vjerujemo da će oduševiti sve vaše ukućane!
Sastojci:
- 500 g polubijelog brašna
- Suhi kvasac - 7 g
- Žličica šećera
- 2 žličice soli
- 350 ml tople vode
- 4 žlice maslinovog ulja
- 100 g maslaca
- 6 režnjeva češnjaka
- Svježi peršin
- Žličica soli
- 30 g naribanog parmezana
Priprema:
U posudu dodaj brašno, kvasac, šećer i sol.
Lagano pomiješaj i postepeno dodaj toplu vodu i dvije žlice maslinovog ulja. Miksaj lagano s nastavcima za tijesto. Kad se formira kugla, ugasi mikser.
Premaži čistu posudu s dvije žlice maslinovog ulja, prebaci tijesto, pokrij ga krpom i pusti da se diže 90 minuta. Trebalo bi se udvostručiti.
Kad se digne, prebaci tijesto na pobrašnjenu podlogu i podijeli u dva jednaka dijela. Oba omotaj plastičnom folijom i pusti ih da odmore još 15-ak minuta.
Svaki dio tijesta pobrašni i nareži oštrim nožem na osam jednakih dijelova i formiraj kuglice. Svaku kuglicu razvaljaj poput užeta i zaveži čvor.
Posloži tijesto na papir za pečenje s većim razmakom, pokrij i pusti da odmara još pola sata.
Peci u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva otprilike 20 minuta.
Otopi maslac, dodaj zgnječeni češnjak pa ga kratko preprži na tavici. Premaži gotova peciva, posoli, pospi parmezanom i nasjeckanim svježim peršinom.
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.
Gledaj hit filmove, serije i emisije 24 sata prije svih, pretplati se na VOYO!
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.