Čokoladni užitak: Nikad sočnija brownie torta
Želite razveseliti ukućane ili prijatelje? Pripremom ove ukusne brownie torte svakako ćete uspjeti! Za još sočniji desert dodajte žlicu džema od marelice i uživajte u čokoladnom savršenstvu.
Sastojci:
- 100 g glatkog brašna
- 1 žlica džema od marelice
- 2 žličice praška za pecivo
- Pola žličice soli
- 175 g rastopljenog maslaca
- 3 jaja, razmućena
- 2 žlice kakao praha
- 250 g šećera
- 100 g tamne čokolade + 50 g maslaca za preljev
- 4 - 5 žlica džema od marelice za premazivanje
- 1 vanilin šećer
Postupak:
- Rastopljeni maslac pomiješati sa šećerom i vanilin šećerom.
- U drugoj posudi pomiješati brašno i kakao pjenjačom da se sjedine; dodati jaja, maslac sa šećerom, prašak za pecivo, džem, sol i sve dobro izmiješati pjenjačom pa kratko izmiksati električnim mikserom.
- Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva.
- U kalup podmazan maslacem ili prekriven papirom za pečenje, preliti smjesu i peći otprilike 25 minuta - dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.
- Gotov kolač izvaditi iz pećnice i ostaviti 5 minuta na sobnoj temperaturi pa ga premazati džemom.
- Rastopiti na pari čokoladu s maslacem i preliti preko kolača premazanog džemom.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.