Čokoladno savršenstvo: Brownies s glazurom od kave

canva
Obožavatelji kave i čokolade, donosimo vam recept za desert kojem nećete moći odoljeti. Proslavite dan kave ovim predobrim browniejima sa zanimljivom glazurom...
Vidi originalni članak

Sastojci - za brownies:

  • 230 ml suncokretovog ulja
  • 300 g šećera
  • 3 jaja (L)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žličice instant kave
  • 100 g kakaa
  • 130 g glatkog brašna
  • 1 žličica soli
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 150 g nasjeckane tamne čokolade

Sastojci - za glazuru:

  • 2 žličice instant kave
  • 2 žlice vode
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 180 g šećera u prahu
  • 1 žlica rastopljenog maslaca

Postupak:

  1. Četvrtastu posudu za pečenje (cca 25 x 30 cm) obložite papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
  2. U velikoj posudi izmiksajte ulje, šećer, jaja, ekstrakt vanilije i kavu. Dodajte prosijano brašno, kakao, sol i prašak za pecivo pa miješajte dok se sastojci ne sjedine. Na kraju drvenom špatulom lagano umiješajte nasjeckanu čokoladu.
  3. Tijesto prelijte u pripremljenu posudu za pečenje, zagladite ga i pecite u zagrijanoj pećnici 25 - 30 minuta. Pričekajte da se brownies u potpunosti ohlade.
  4. Za to vrijeme pripremite jednostavnu glazuru od kave. Rastopite kavu u vodi pa dodajte vaniliju, šećer i rastopljeni maslac. Energično miješajte mutilicom dok glazura ne postane glatka. Ako vam se čini pregusta, dodajte još žlicu ili dvije vode.
  5. Prelijte glazuru preko ohlađenih brownieja, pokrijte posudu plastičnom folijom i stavite je u hladnjak kako bi se glazura stisnula.
  6. Brownies režite tankim i oštrim nožem i pažljivo ih izvadite na tanjur.

Originalni recept pronađite na missgastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr