Obožavatelji kave i čokolade, donosimo vam recept za desert kojem nećete moći odoljeti. Proslavite dan kave ovim predobrim browniejima sa zanimljivom glazurom...
Sastojci - za brownies:
- 230 ml suncokretovog ulja
- 300 g šećera
- 3 jaja (L)
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 žličice instant kave
- 100 g kakaa
- 130 g glatkog brašna
- 1 žličica soli
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 150 g nasjeckane tamne čokolade
Sastojci - za glazuru:
- 2 žličice instant kave
- 2 žlice vode
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 180 g šećera u prahu
- 1 žlica rastopljenog maslaca
Postupak:
- Četvrtastu posudu za pečenje (cca 25 x 30 cm) obložite papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- U velikoj posudi izmiksajte ulje, šećer, jaja, ekstrakt vanilije i kavu. Dodajte prosijano brašno, kakao, sol i prašak za pecivo pa miješajte dok se sastojci ne sjedine. Na kraju drvenom špatulom lagano umiješajte nasjeckanu čokoladu.
- Tijesto prelijte u pripremljenu posudu za pečenje, zagladite ga i pecite u zagrijanoj pećnici 25 - 30 minuta. Pričekajte da se brownies u potpunosti ohlade.
- Za to vrijeme pripremite jednostavnu glazuru od kave. Rastopite kavu u vodi pa dodajte vaniliju, šećer i rastopljeni maslac. Energično miješajte mutilicom dok glazura ne postane glatka. Ako vam se čini pregusta, dodajte još žlicu ili dvije vode.
- Prelijte glazuru preko ohlađenih brownieja, pokrijte posudu plastičnom folijom i stavite je u hladnjak kako bi se glazura stisnula.
- Brownies režite tankim i oštrim nožem i pažljivo ih izvadite na tanjur.
Originalni recept pronađite na missgastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.