Croffle je ukusan spoj vafla i kroasana, a mi imamo recept

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva
Imamo cronut, imamo cruffin, a sad imamo i croffle! Ova zadnja slastica neobičnog imena zapravo je ukusan spoj vafla i kroasana, jako je popularan u Koreji, ali i ostatku svijeta, a ako želite ovo ne samo isprobati, već i sami napraviti kod kuće, ne brinite. Ovdje je recept. Evo što će vam sve trebati za pripremu crofflesa i kako ih uopće pripremiti. Dobar tek!
Vidi originalni članak

Što vam je potrebno za pripremu?

  • Gotovo lisnato tijesto (smrznuto ili svježe)
  • Biljno ulje za premazivanje 

Kako ih pripremiti?

  1. Tijesto odmrznuti, ako ste nabavili smrznuto. Ako je tijesto svježe, preskočite ovaj korak. Zatim razvaljano tijesto (ne smije biti tanko) prerežite na četiri jednaka dijela. 
  2. Aparat za vafle zagrijte na razinu 2 ili 3, ovisno o tome koliko jako pečene vafle inače volite. 
  3. Lisnato tijesto stavite u aparat i pecite minutu, dvije, tri, odnosno do željene hrskavosti.
  4. Topli croffle poslužite s prilozima po želji; med, javorov sirup, sladoled, čokolada, svježe voće, pekmez, marmelada... Mogućnosti su beskonačne! I uživajte, naravno! Mljac...

Ovaj i slične ukusne recepte pronađite na portalu Miss7 Gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr