Imamo cronut, imamo cruffin, a sad imamo i croffle! Ova zadnja slastica neobičnog imena zapravo je ukusan spoj vafla i kroasana, jako je popularan u Koreji, ali i ostatku svijeta, a ako želite ovo ne samo isprobati, već i sami napraviti kod kuće, ne brinite. Ovdje je recept. Evo što će vam sve trebati za pripremu crofflesa i kako ih uopće pripremiti. Dobar tek!
Što vam je potrebno za pripremu?
- Gotovo lisnato tijesto (smrznuto ili svježe)
- Biljno ulje za premazivanje
Kako ih pripremiti?
- Tijesto odmrznuti, ako ste nabavili smrznuto. Ako je tijesto svježe, preskočite ovaj korak. Zatim razvaljano tijesto (ne smije biti tanko) prerežite na četiri jednaka dijela.
- Aparat za vafle zagrijte na razinu 2 ili 3, ovisno o tome koliko jako pečene vafle inače volite.
- Lisnato tijesto stavite u aparat i pecite minutu, dvije, tri, odnosno do željene hrskavosti.
- Topli croffle poslužite s prilozima po želji; med, javorov sirup, sladoled, čokolada, svježe voće, pekmez, marmelada... Mogućnosti su beskonačne! I uživajte, naravno! Mljac...
Ovaj i slične ukusne recepte pronađite na portalu Miss7 Gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.