Dajte glas za Teine dnevnike na Večernjakovoj ruži!

'Teini dnevnici', najgledanija teen serija u Hrvatskoj i regiji nominirana je za prestižnu nagradu 'Večernjakova ruža' u kategoriji 'Digitalna ruža godine', a podržati ju možete i svojim glasom. Pošaljite SMS s ključnom riječi: RUZA2021 84 - na broj telefona 60085
Vidi originalni članak

S gotovo deset milijuna pregleda kroz dvije sezone, čak dvije prestižne nagrade na Native Advertising Awards dodjeli te više od tristo tisuća lajkova, teen serija 'Teini dnevnici' najgledanija je serija generacije Z u Hrvatskoj, ali i u regiji. Upravo zbog ovih izvanrednih rezultata, 'Teini dnevnici' nominirani su za prestižnu nagradu 'Večernjakova ruža' u kategoriji 'Digitalna ruža godine'. 

'Teine dnevnike' možete podržati svojim glasom tako što ćete na 60085 poslati SMS s ključnom riječi RUZA2021 84.

Prema istraživanju Nielsena, 'Teini Dnevnici' su gledaniji od najgledanijeg sadržaja na televiziji u dobnoj skupini od 13 do 24 godine.

Ova serija prati Teu (Pia Vrdoljak) koja ide u treći razred gimnazije i povremeno trpi maltretiranja svojih vršnjaka. Kako se s time nosi saznajemo kada izgubi dnevnik u koji piše svoje najskrivenije tajne. Naravno, najveće probleme joj zadaje najpopularnija cura u školi - Ivona (Mia Leonie) i njeno vjerno društvo Tara i Šimun (Petra Dimić i Marco Cuccurin) o kojima najviše piše u svom dnevniku. Otvaranjem teme bullyinga u školama, JoomBoos želi potaknuti gledatelje na prihvaćanje i poštivanje različitosti te želi ohrabriti mlade da ne dopuštaju okolini da ih definira. 

Ideju za dnevnik kao ispušni ventil Tei je dao profesor Buljubašić kojeg je utjelovio Igor Barberić koji je ujedno i kreator, scenarist i redatelj ove serije.

Barberić je u intervjuu za 24sata izjavio kako smatra da iz ove serije i mnogi odrasli imaju što naučiti s obzirom na to da nas "događaji u srednjoj školi često obilježe i za cijeli život pa ih na neki način živimo i kad odrastemo". Dosadašnjim uspjesima koje su postigli 'Teini dnevnici' se ponosi, ali ipak smatra kako su umjetnost i želja za stvaranjem najvažniji. 

"Nikad previše ne kalkuliram kad je umjetnost u pitanju. Jer, kad kalkulacija uđe u igru, umjetnost gubi, odnosno, ona je potpuno suprotna od umjetnosti. Ali, naravno da je svaki uspjeh dodatan ukras onome što radite i sretan sam, ali nije mi uspjeh ultimativni cilj", objašnjava. 

U drugoj sezoni, Tea se mora suočiti s odlaskom profesora Buljubašića i dolaskom nove profesorice koja ju prilično mrzi. Nova profesorica zove se Leila, a njenu je ulogu utjelovila popularna glumica Petra Kurtela. 

Osim izazovne uloge koju je utjelovila u ovoj seriji, Petra sigurno neće tako brzo zaboraviti i odličnu atmosferu koja je cijelo vrijeme vladala na setu. "Cijela ekipa je predivna i svi su istinski predani projektu. Što sam starija, to mi je važnije u kakvom okruženju radim. Ovdje je bila baš pozitivna energija. Puno smijeha, zabave i uživanja", ispričala je u intervjuu za 24sata

Još jedno poznato lice s hrvatske glumačke scene je i Mila Elegović koja je utjelovila lik simpatične Penelope koja iz Europskog parlamenta dolazi u Teinu školu. Penelope Tei pruža utjehu kada njen školski uspjeh postane upitan i potiče ju da bude sve bolja.

"Smatram da su danas djeca i mladi u Hrvatskoj zapali u neko beznađe, ne misle da će se nešto promijeniti na bolje, da imaju šansu, da nije sve što rade uzaludno... To je baš ogroman problem. I zato je taj moj lik Penelope ustvari super jer klincima pokazuje da mogu, da će im se trud isplatiti, da trebaju imati vjere u bolje sutra i da se nešto stvarno može, da ne treba na svijet stalno gledati negativno", poručila je Mila u intervjuu za 24sata

Da bi 'Teini dnevnici' osvojili 'Večernjakovu ružu', potrebno je na 60085 poslati SMS s ključnom riječi RUZA2021 84

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

 

Posjeti joomboos.24sata.hr