Prvi 255 pregleda 19. siječnja 2022.

Dajte glas za Teine dnevnike na Večernjakovoj ruži!

'Teini dnevnici', najgledanija teen serija u Hrvatskoj i regiji nominirana je za prestižnu nagradu 'Večernjakova ruža' u kategoriji 'Digitalna ruža godine', a podržati ju možete i svojim glasom. Pošaljite SMS s ključnom riječi: RUZA2021 84 - na broj telefona 60085

S gotovo deset milijuna pregleda kroz dvije sezone, čak dvije prestižne nagrade na Native Advertising Awards dodjeli te više od tristo tisuća lajkova, teen serija 'Teini dnevnici' najgledanija je serija generacije Z u Hrvatskoj, ali i u regiji. Upravo zbog ovih izvanrednih rezultata, 'Teini dnevnici' nominirani su za prestižnu nagradu 'Večernjakova ruža' u kategoriji 'Digitalna ruža godine'. 

'Teine dnevnike' možete podržati svojim glasom tako što ćete na 60085 poslati SMS s ključnom riječi RUZA2021 84.

Prema istraživanju Nielsena, 'Teini Dnevnici' su gledaniji od najgledanijeg sadržaja na televiziji u dobnoj skupini od 13 do 24 godine.

Ova serija prati Teu (Pia Vrdoljak) koja ide u treći razred gimnazije i povremeno trpi maltretiranja svojih vršnjaka. Kako se s time nosi saznajemo kada izgubi dnevnik u koji piše svoje najskrivenije tajne. Naravno, najveće probleme joj zadaje najpopularnija cura u školi - Ivona (Mia Leonie) i njeno vjerno društvo Tara i Šimun (Petra Dimić i Marco Cuccurin) o kojima najviše piše u svom dnevniku. Otvaranjem teme bullyinga u školama, JoomBoos želi potaknuti gledatelje na prihvaćanje i poštivanje različitosti te želi ohrabriti mlade da ne dopuštaju okolini da ih definira. 

 | Autor: emica elvedji/pixsell emica elvedji/pixsell Ideju za dnevnik kao ispušni ventil Tei je dao profesor Buljubašić kojeg je utjelovio Igor Barberić koji je ujedno i kreator, scenarist i redatelj ove serije.

 | Autor: Tomislav Miletic/Pixsell Tomislav Miletic/Pixsell

Barberić je u intervjuu za 24sata izjavio kako smatra da iz ove serije i mnogi odrasli imaju što naučiti s obzirom na to da nas "događaji u srednjoj školi često obilježe i za cijeli život pa ih na neki način živimo i kad odrastemo". Dosadašnjim uspjesima koje su postigli 'Teini dnevnici' se ponosi, ali ipak smatra kako su umjetnost i želja za stvaranjem najvažniji. 

"Nikad previše ne kalkuliram kad je umjetnost u pitanju. Jer, kad kalkulacija uđe u igru, umjetnost gubi, odnosno, ona je potpuno suprotna od umjetnosti. Ali, naravno da je svaki uspjeh dodatan ukras onome što radite i sretan sam, ali nije mi uspjeh ultimativni cilj", objašnjava. 

U drugoj sezoni, Tea se mora suočiti s odlaskom profesora Buljubašića i dolaskom nove profesorice koja ju prilično mrzi. Nova profesorica zove se Leila, a njenu je ulogu utjelovila popularna glumica Petra Kurtela. 

 | Autor: emica elvedji/pixsell emica elvedji/pixsell

Osim izazovne uloge koju je utjelovila u ovoj seriji, Petra sigurno neće tako brzo zaboraviti i odličnu atmosferu koja je cijelo vrijeme vladala na setu. "Cijela ekipa je predivna i svi su istinski predani projektu. Što sam starija, to mi je važnije u kakvom okruženju radim. Ovdje je bila baš pozitivna energija. Puno smijeha, zabave i uživanja", ispričala je u intervjuu za 24sata

Još jedno poznato lice s hrvatske glumačke scene je i Mila Elegović koja je utjelovila lik simpatične Penelope koja iz Europskog parlamenta dolazi u Teinu školu. Penelope Tei pruža utjehu kada njen školski uspjeh postane upitan i potiče ju da bude sve bolja.

 | Autor: Josip Regovic/PIXSELL Josip Regovic/PIXSELL "Smatram da su danas djeca i mladi u Hrvatskoj zapali u neko beznađe, ne misle da će se nešto promijeniti na bolje, da imaju šansu, da nije sve što rade uzaludno... To je baš ogroman problem. I zato je taj moj lik Penelope ustvari super jer klincima pokazuje da mogu, da će im se trud isplatiti, da trebaju imati vjere u bolje sutra i da se nešto stvarno može, da ne treba na svijet stalno gledati negativno", poručila je Mila u intervjuu za 24sata

Da bi 'Teini dnevnici' osvojili 'Večernjakovu ružu', potrebno je na 60085 poslati SMS s ključnom riječi RUZA2021 84

 | Autor:

POGLEDAJTE JEDNU EPIZODU 'TEINIH DNEVNIKA':

 

Tvoja reakcija?