Dašak Azije na vašem stolu: Pohane banane

Canva
Za ovu brzinsku poslasticu, trebat će vam samo nekoliko sastojaka
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 2,5 šalice oštrog brašna
  • 2 žlice šećera
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 2 žličice gustina
  • prstohvat soli
  • 2 šalice vode
  • 3 šalice ulja

Priprema:

Oguli banane i nareži ih na 4 dijela. U velikoj zdjeli izmiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i sol.

Umiješaj vodu. Trebaš dobiti gusto, glatko tijesto. Ako je potrebno dodaj više od 2 šalice vode.

Zagrij ulje u neprijanjajućoj tavi na srednje jakoj vatri, ulje treba postići temperaturu od 175 stupnjeva. Komade banane umači u tijesto, jedan po jedan, pusti da se s njih ocijedi višak tijesta te ih pažljivo ubaci u vrelo ulje. Pazi da banane ne dotaknu dno tave, kako ne bi zagorjele i/ili se zalijepile za dno.

Tavu nemoj pretrpati - treba biti dovoljno ulja da svi komadi banane mogu plutati u ulju. Prži dok se tijesto ne zazlati, izvadi iz ulja i stavi na papirnati kuhinjski ubrus kako bi se upio višak masnoće.

Prelij medom, umakom od čokolade, karamelom... Ili posluži uz sladoled od vanilije.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr