Dašak Azije na vašem stolu: Pohane banane
Sastojci:
- 6 jaja
- 2,5 šalice oštrog brašna
- 2 žlice šećera
- 3 žličice praška za pecivo
- 2 žličice gustina
- prstohvat soli
- 2 šalice vode
- 3 šalice ulja
Priprema:
Oguli banane i nareži ih na 4 dijela. U velikoj zdjeli izmiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i sol.
Umiješaj vodu. Trebaš dobiti gusto, glatko tijesto. Ako je potrebno dodaj više od 2 šalice vode.
Zagrij ulje u neprijanjajućoj tavi na srednje jakoj vatri, ulje treba postići temperaturu od 175 stupnjeva. Komade banane umači u tijesto, jedan po jedan, pusti da se s njih ocijedi višak tijesta te ih pažljivo ubaci u vrelo ulje. Pazi da banane ne dotaknu dno tave, kako ne bi zagorjele i/ili se zalijepile za dno.
Tavu nemoj pretrpati - treba biti dovoljno ulja da svi komadi banane mogu plutati u ulju. Prži dok se tijesto ne zazlati, izvadi iz ulja i stavi na papirnati kuhinjski ubrus kako bi se upio višak masnoće.
Prelij medom, umakom od čokolade, karamelom... Ili posluži uz sladoled od vanilije.