Za ovu brzinsku poslasticu, trebat će vam samo nekoliko sastojaka
Sastojci:
- 6 jaja
- 2,5 šalice oštrog brašna
- 2 žlice šećera
- 3 žličice praška za pecivo
- 2 žličice gustina
- prstohvat soli
- 2 šalice vode
- 3 šalice ulja
Priprema:
Oguli banane i nareži ih na 4 dijela. U velikoj zdjeli izmiješaj brašno, šećer, prašak za pecivo, gustin i sol.
Umiješaj vodu. Trebaš dobiti gusto, glatko tijesto. Ako je potrebno dodaj više od 2 šalice vode.
Zagrij ulje u neprijanjajućoj tavi na srednje jakoj vatri, ulje treba postići temperaturu od 175 stupnjeva. Komade banane umači u tijesto, jedan po jedan, pusti da se s njih ocijedi višak tijesta te ih pažljivo ubaci u vrelo ulje. Pazi da banane ne dotaknu dno tave, kako ne bi zagorjele i/ili se zalijepile za dno.
Tavu nemoj pretrpati - treba biti dovoljno ulja da svi komadi banane mogu plutati u ulju. Prži dok se tijesto ne zazlati, izvadi iz ulja i stavi na papirnati kuhinjski ubrus kako bi se upio višak masnoće.
Prelij medom, umakom od čokolade, karamelom... Ili posluži uz sladoled od vanilije.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.