Desert koji nas mirisom i okusom vraća u djetinjstvo!

Shutterstock/24sata
Paradižot i šnenokle su mnogima omiljene ljetne slastice
Vidi originalni članak

Iako većina ljudi da su šnenokle i paradižot identičan desert, postoji ipak jedna razlika u pripremi - u paradižot idu keks i naribana čokolada. Koji god odabrali, sigurno će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • Litra mlijeka
  • 4 žlice šećera
  • Vanilin šećer
  • Malo limunovog soka
  • Petit beurre keksi i naribana čokolada za paradižot

Priprema:

Najprije odvoji žumanjke od bjelanjaka. 

U posudu s bjelanjcima dodaj nekoliko kapi limunovog soka, jednu žlicu šećera i dobro izradi u pjenasti snijeg. 

Mikserom posebno izradi žumanjke s tri žlice šećera i vanilin šećerom.

U lonac ulij mlijeko te ga zakuhaj do vrenja.  Žlicom pažljivo snijeg od bjelanjaka dodaj u mlijeko i kuhaj kratko te ih zatim prebaci u zdjelicu.

Ako pripremaš paradižot, u posudu poslaži kekse i na njih dodaj kuhane bjelanjke. Kada izvadiš bjelanjke iz mlijeka, u još vruće mlijeko dodaj smjesu žumanjaka i šećera te kuhaj oko tri minute. Kada je kuhana, žutu kremu prelij preko kuhanih bjelanjaka i ostavi da se desert dobro ohladi.

Po želji na paradižot ili šnenokle naribaj čokoladu prije posluživanja, a možeš poslužiti i s petite beurre keksima. 

Originalni recept pronađi na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr