Paradižot i šnenokle su mnogima omiljene ljetne slastice
Iako većina ljudi da su šnenokle i paradižot identičan desert, postoji ipak jedna razlika u pripremi - u paradižot idu keks i naribana čokolada. Koji god odabrali, sigurno će vas oduševiti.
Sastojci:
- 4 jaja
- Litra mlijeka
- 4 žlice šećera
- Vanilin šećer
- Malo limunovog soka
- Petit beurre keksi i naribana čokolada za paradižot
Priprema:
Najprije odvoji žumanjke od bjelanjaka.
U posudu s bjelanjcima dodaj nekoliko kapi limunovog soka, jednu žlicu šećera i dobro izradi u pjenasti snijeg.
Mikserom posebno izradi žumanjke s tri žlice šećera i vanilin šećerom.
U lonac ulij mlijeko te ga zakuhaj do vrenja. Žlicom pažljivo snijeg od bjelanjaka dodaj u mlijeko i kuhaj kratko te ih zatim prebaci u zdjelicu.
Ako pripremaš paradižot, u posudu poslaži kekse i na njih dodaj kuhane bjelanjke. Kada izvadiš bjelanjke iz mlijeka, u još vruće mlijeko dodaj smjesu žumanjaka i šećera te kuhaj oko tri minute. Kada je kuhana, žutu kremu prelij preko kuhanih bjelanjaka i ostavi da se desert dobro ohladi.
Po želji na paradižot ili šnenokle naribaj čokoladu prije posluživanja, a možeš poslužiti i s petite beurre keksima.
Originalni recept pronađi na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.