Desert koji nas vraća u djetinjstvo - jabuke u šlafroku
Da se jabuke i cimet odlično slažu, nije nikakva tajna. Znale su to i naše bake pa su nam nerijetko pripremale jabuke u šlafroku - slasticu koja idealno paše u hladno, zimsko popodne. Ako ste ih se zaželjeli, donosimo vam recept koji će oduševiti sve generacije
Sastojci:
- 4 jabuke
- Žličica cimeta u prahu
- 70 g šećera
- 120 g brašna
- 3 žlice ruma
- Pola žličice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 2 jaja
- 1,5 dl ulja
- 1 dl piva
- Žlica šećera u prahu
Priprema:
Prvo ogulite jabuke i izdubite im sredinu te narežite na ploške debljine oko 1 cm.
Posipajte jabuke malo cimetom i šećerom te poprskajte rumom. Pustite da odstoje pola sata uz povremeno zalijevanje sokom koji ispuštaju.
Za to vrijeme, izmiješajte brašno s praškom za pecivo, malo soli, žumanjcima i uljem. Postupno dolijevajte pivo.
Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodajte ga tijestu.
Potom ploške jabuka umočite jednu po jednu u tijesto i pržite u vrućem dubokom ulju sa svake strane po dvije-tri minute. Ocijedite ih na papirnatom ubrusu te još vruće posipaj šećerom i cimetom.
Možete ih poslužiti uz umak od vanilije ili uz omiljeni sladoled za dodatno osvježenje.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.