Desert koji nas vraća u djetinjstvo - jabuke u šlafroku

Canva
Da se jabuke i cimet odlično slažu, nije nikakva tajna. Znale su to i naše bake pa su nam nerijetko pripremale jabuke u šlafroku - slasticu koja idealno paše u hladno, zimsko popodne. Ako ste ih se zaželjeli, donosimo vam recept koji će oduševiti sve generacije
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 jabuke
  • Žličica cimeta u prahu
  • 70 g šećera
  • 120 g brašna
  • 3 žlice ruma
  • Pola žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 1,5 dl ulja
  • 1 dl piva
  • Žlica šećera u prahu

Priprema:

Prvo ogulite jabuke i izdubite im sredinu te narežite na ploške debljine oko 1 cm.

Posipajte jabuke malo cimetom i šećerom te poprskajte rumom. Pustite da odstoje pola sata uz povremeno zalijevanje sokom koji ispuštaju.

Za to vrijeme, izmiješajte brašno s praškom za pecivo, malo soli, žumanjcima i uljem. Postupno dolijevajte pivo.

Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodajte ga tijestu.

Potom ploške jabuka umočite jednu po jednu u tijesto i pržite u vrućem dubokom ulju sa svake strane po dvije-tri minute. Ocijedite ih na papirnatom ubrusu te još vruće posipaj šećerom i cimetom.

Možete ih poslužiti uz umak od vanilije ili uz omiljeni sladoled za dodatno osvježenje.

Originalni recept pronađite na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr