Da se jabuke i cimet odlično slažu, nije nikakva tajna. Znale su to i naše bake pa su nam nerijetko pripremale jabuke u šlafroku - slasticu koja idealno paše u hladno, zimsko popodne. Ako ste ih se zaželjeli, donosimo vam recept koji će oduševiti sve generacije
Sastojci:
- 4 jabuke
- Žličica cimeta u prahu
- 70 g šećera
- 120 g brašna
- 3 žlice ruma
- Pola žličice praška za pecivo
- Prstohvat soli
- 2 jaja
- 1,5 dl ulja
- 1 dl piva
- Žlica šećera u prahu
Priprema:
Prvo ogulite jabuke i izdubite im sredinu te narežite na ploške debljine oko 1 cm.
Posipajte jabuke malo cimetom i šećerom te poprskajte rumom. Pustite da odstoje pola sata uz povremeno zalijevanje sokom koji ispuštaju.
Za to vrijeme, izmiješajte brašno s praškom za pecivo, malo soli, žumanjcima i uljem. Postupno dolijevajte pivo.
Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka i dodajte ga tijestu.
Potom ploške jabuka umočite jednu po jednu u tijesto i pržite u vrućem dubokom ulju sa svake strane po dvije-tri minute. Ocijedite ih na papirnatom ubrusu te još vruće posipaj šećerom i cimetom.
Možete ih poslužiti uz umak od vanilije ili uz omiljeni sladoled za dodatno osvježenje.
Originalni recept pronađite na miss7gastro.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun?
Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.