Dječak (17) otvorio azil: 'Želim da svi psi imaju dom!'

megaedu1/Instagram
17-godišnji Eduardo Caioado iz Anápolisa u Brazilu oduvijek je volio životinje i trudio se pomoći u nevolji svakoj napuštenoj životinjici dok je još bio dječak.
Vidi originalni članak

Napuštene životinje u svom gradu je počeo spašavati od svoje 9. godine, a prije mjesec dana, uz podršku svoje obitelji, ovaj mladi aktivist ostvario je svoj san i otvorio vlastito sklonište za napuštene životinje pod nazivom 'EduPaçoca Institute', javlja Bored Panda.

"Trudim se da ovaj svijet učinim boljim mjestom. I vjerujem da se Božja čuda vide u malim svakodnevnim stvarima poput onih kada hraniš psa lutalicu ili pomogneš starijem čovjeku iz susjedstva napisati pismo za nekoga. Ove godine ostvario sam svoj veliki san o izgradnji vlastitog azila za životinje. Unajmio sam kuću i došao do sponzora koji mi pomažu u troškovima. Tamo odlazim svaki dan. Ponekad stopiram, a ponekad vozim bicikl i po 30 km, ali nikad se ne žalim jer je to uvijek bilo ono o čemu sam sanjao. Ne želim da moj azil bude privremeno sklonište pasa, već dom. Želim da znaju da čak i ako ne budu usvojeni, oni će biti uz mene dok ne uginu.“

Eduardo je dodao i sljedeće:

"Regija u kojoj živim je hladna, a mnogi psi lutalice do sada su umirali od hipotermije. Kako nije bilo humanitarnih akcija za životinje, odlučio sam pomoći i sam nešto pokrenuti. Skupljao sam deke, dovodio životinje kući i hranio ih. U tjedan dana spasio sam tri psa nakon čega su se pojavila još tri, a kada se brojka popela na deset, shvatio sam da nemam više dovoljno mjesta kod kuće i da moram nešto poduzeti. Ima sam tu sreću da su mi obitelj i sugrađani htjeli pomoći kako bih realizirao svoj mali projekt i spasio toliko psećih života”.

 

Novi JoomBoos Posterbook potraži na svim kioscima tiska!

Posjeti joomboos.24sata.hr