Domaći sataraš: Mnogima omiljeno ljetno jelo

instagram/canva
Ovo starinsko jelo puno okusa se brzo sprema, a još brže nestaje iz tanjura
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 10 paprika
  • 3 glavice luka
  • 1 češnjak
  • 2 rajčice
  • sol, papar, peršin

Priprema:

Narezati luk na trakice te staviti pirjati u prethodno zagrijan lonac s uljem ili masti. Očistiti i narezati paprike na trakice, a rajčicu uroniti na 5 minuta u vruću vodu kako bi se jednostavnije skinula ljuska.

Nakon što luk dobije prozirnu boju, ubaciti paprike i malo ih dinstati, a nakon toga zaliti mlakom mješavinom (2 dcl) vode i žličice vegete. Posolite i dodajte češnjak.

Ogulite rajčice, isjeckajte ih i dodajte u lonac te kuhajte 10 minuta.

Začinite po želji i to je to. Dobar tek!

Još ovakvih recepata možete pronaći na portalu MissGastro.
 

Posjeti joomboos.24sata.hr